Atlantikwall krant

Uitgelichte artikelen

Persbericht

 

Lees een unieke krant over de Atlantikwall in het Waddengebied!

 

In maart 2021 is onder bewoners en ondernemers in het Waddengebied een eenmalige Atlantikwall-krant verspreid in een oplage van 250.000 exemplaren. De krant via onderstaande pdf te downloaden en te lezen  vertelt over de vele bunkers, stellingen en gebouwen langs de Waddenkust die deel uitmaken van de Atlantikwall: de 6.000 kilometer lange Duitse verdedigingslinie van Noorwegen tot Spanje. Iedereen kent de stranden van Normandië, waar op 6 juni 1944 de bevrijding van West-Europa begon. Vrijwel onbekend is dat ook de Atlantikwall in het Waddengebied een echte frontlinie was. Alleen speelde die oorlog zich voornamelijk af in de lucht en op zee. Dit en veel andere verhalen staan in de krant die speciaal ter afronding van het Waddenfondsproject ‘Atlantikwall in het Waddengebied’ is uitgegeven.

 

Hoewel het project officieel is afgerond, wordt de marketing voor dit en komende jaren voortgezet door Visit Wadden, het waddenbrede samenwerkingsverband van Holland boven Amsterdam, Merk Fryslân en Marketing Groningen. Binnen de verhaallijn ‘militair erfgoed’ heeft Visit Wadden de nog lopende marketing en promotie van Atlantikwall in het Waddengebied tot 2023 op zich genomen. Hierbij wordt samengewerkt met de besturen en vrijwilligers van de kernlocaties, Liberation Route Europe en de regiomarketeers. Op deze wijze zijn de afgesproken marketinginspanningen geborgd en kunnen aangegane verplichtingen worden uitgevoerd.

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Sandra Lambers, tel: 06 121 64 744 / pers@visitwadden.nl
Of voor inhoudelijke vragen met Kees Terwisscha van Scheltinga,
tel: 06 460 11 200.